Nedelja mapiranja cirkularne ekonomije

Nedelja mapiranja cirkularne ekonomije

67 gradova jedna Svrha. Tokom ove nedelje organizatori volontera širom svijeta su organizovali grupne sesije kako bi mapirali kružne inicijativeu svojim gradovima.
Zašto je ovo korisno i ko će imati koristi? Jedan od izazova u implementaciji cirkularnog ekonomskog okvira jeste razumevanje šta cirkularnost u praksi znači. Nedelja mapiranja pomaže u rešavanju ovog izazova prikupljanjem što većeg broja kružnih inicijativa u otvorenom onlajn direktorijumu.
Istraživači će imati na stotine primera za analizu; nastavnici će imati puno studija slučaja koji će se koristiti za nastavu; učenici će moći da pretražuju i uče iz onoga što se radi; preduzeća će pronaći održive alternative za rešavanje nekih svojih izazova sa kojima se suočavaju kada pokušavaju postati ekološki prihvatljiviji; startapi će moći da razumeju da li njihove ideje imaju tržište i da li rade već negde drugde; vlade će imati jasan pogled na ono što se radi u njihovim regionima kada odlučuju šta je potrebno pri javnoj podršci; investitori će pronaći projekte koje mogu podržati i pomoći njihovom rastu.
Sedmica mapiranja ima dva cilja:
1. Da okupi cirkularne entuzijaste da diskutuju i upoznaju najnovije cirkularne inicijative koje se dešavaju u njihovim gradovima; i
2. Da mapira cirkularne inicijative koje se odvijaju globalno i da ove informacije budu dostupne na internetu i besplatne za sve.
Ako svi mapiramo naše gradove, zajedno možemo mapirati svet. Nedelja mapiranja pomaže da razumemo šta se trenutno radi, šta radi i šta još treba implementirati kako bi se razvio cirkularni okvir.

About The Author

adam

No Comments

Leave a Reply